zaterdag 21 juni 2014

Hema CC Perfecting & Mattifying Foundation

Update: 23. 06. 2014

Vorig jaar lanceerde Hema haar BB Cream en deze werd meteen goed ontvangen door veel beauty consumenten. Met name ook onder de brown beauties. Want dit was toch wel uniek in Nederland. Een make-up counter in een warenhuis waar normaliter alleen tinten foundation staan voor de lichte huid, was nu uitgebreid met tinten voor de donkere huid. En dat van het eigen huismerk tegen een gegarandeerd lage prijs.

Na aankoop van mijn Hema BB Cream, begreep ik van de verkopers dat er ook nieuwe foundations in de maak waren en dat deze niet lang daarna te koop zouden zijn. Nou, eerlijk gezegd duurde het best even...ik geloof inmiddels bijna een jaar. Maar sindskort zijn de Hema CC Perfecting & Mattifying Foundations dan eindelijk te koop in de Hema winkels.Wat me onmiddelijk opviel waren uiteraard de donkere tinten, waarvan de twee donkerste nummer 08 en 09 zijn. Zelf denk ik dat nummer 09 de beste match is voor mijn huidskleur. Helaas staan er op dit moment nog geen testers in de winkel om dit goed te kunnen beoordelen.CC Perfecting Foundation, hier als swatch afgebeeld in kleur nr. 08 links en rechts 09.
Deze formule biedt een medium tot volledige dekking.

Wat me daarna opviel is de formule van deze CC Perfecting foundation. Deze is namelijk geschikt voor de droge en de rijpere huid. Is je huid in tegenstelling dus wat vetter en/of valt deze nog lang niet onder de rijper wordende huid. Dan is deze foundation mogelijk minder geschikt voor jouw huid qua samenstelling.

Zelf heb ik een gemengde huid, welke wat vetter neigt gedurende de warme maanden, maar als dertig plusser kan ik de CC Perfecting Foundation misschien al best gebruiken.


Hema CC Perfecting Foundation hier afgebeeld in de donkerste kleur, nummer 09. De foundation is voorzien van een zonnefilter met SPF 15 en kost per 30 ml € 10,25.

Naast de CC Perfecting Foundation heeft Hema nog een nieuwe variant foundation in donkere tinten, namelijk de Mattifying foundation. De Mattifying foundation hier afgebeeld als swatch in kleur nummer 06 links en kleur nummer 05 rechts. De dekkracht van deze foundation is gemiddeld.

De twee donkerste tinten van deze matterende foundation zijn nummer 05 en 06. Na het swatchen op de rug van mijn hand leek 06 het beste te matchen met mijn huidskleur. Of de kleur ook werkelijk goed matcht in mijn gelaat moet nog blijken. 

Ik heb de mattifying foundation in nummer 06 vandaag gekocht om uit te proberen en aan de hand daarvan een review te schrijven. Deze formule is namelijk tevens geschikt voor de jongere huid en eveneens voorzien van een zonnefilter met SPF 15. De Mattifying foundation kost €6 per 30 ml. 

Gezien de warme maanden die we tegemoet gaan is de matte formule voor mijn huid fijner om een glimmende huid zoveel mogelijk te beperken. Mijn review volgt binnenkort. Net zoals een aantal van jullie ben ik echt zeer benieuwd hoe deze foundations bevallen.

Lobi,

D


Geen opmerkingen: