zondag 20 juli 2014

Hema Mattifying Foundation Review


Hey beauties,

Zoals beloofd hierbij mijn review van Hema's Mattifying foundation. Eerder kon je al een voorproefje lezen over de lancering van nieuwe Hema foundations voor de donkere huid. Mocht je dit gemist hebben dan kun je dat hier teruglezen.

Deze matterende foundation is een van Hema's langverwachte foundations welke zijn afgestemd op de donkere huid. Naast deze formule is er nog een tweede, de CC Perfecting foundation. Deze samenstelling is geschikt voor de droge en rijpere huid. 

Ik koos uit deze twee formules voor de Mattifying foundation omdat mijn huid redelijk gauw neigt tot glimmen. Over het algemeen draag ik al een tijd lang geen foundation meer, maar concealer. Dit breng ik aan op de plekken waar nodig, waarna ik overige make-up zoals blush aanbreng.


Om deze foundation te kunnen reviewen heb ik daar een uitzondering voor gemaakt. De Mattifying foundation heb ik inmiddels drie keer gedragen over mijn volledig gezicht. Over hoe deze mij bevalt kan ik het volgende kwijt.

Ik ben onder de indruk! Behalve dat de kleur prima matcht met mijn (zomer) teint en ik deze niet hoef te mengen met een andere tint, voelt de foundation aangenaam licht en fris aan op mijn huid. De BB Cream moest ik (zie hier mijn review) helaas wel mengen voor een gewenst kleurresultaat.


 

De dekking en kleur: Van de Mattifying foundation koos ik voor de donkerste kleur, nummer 06. Op het eerste gezicht zo rechtstreeks vanuit de tube en ook als swatch op de rug van mijn hand leek deze tint net iets te donker. Dat bleek gelukkig niet zo te zijn toen ik de foundation aanbracht. De dekking is medium, dit betekent dat de finish niet zwaar en vrij transparant is. 

Als je huid 'hardnekkige' oneffenheden vertoont, dan zul je die naar alle schijn wel blijven zien met deze foundation op. Iets vervaagd maar nog wel zichtbaar. De CC Perfecting foundation of een matchende concealer ter aanvulling zijn dan een goede optie.

Ik heb hier en daar wat oneffenheden op mijn huid, op deze plekken heb ik iets meer foundation aangebracht om een egaal geheel te creëren. Dit is redelijk goed gelukt. Ook oxideert deze foundation bij mij niet. De kleur is aan het eind van de dag nog steeds hetzelfde als net na het aanbrengen.


Blijft deze foundation lang mat na aanbrengen: Vroeg ik mij vrijwel meteen af toen ik de omschrijving op de achterzijde las. Voor een gemengde huid als de mijne kan het glimmen zoveel mogelijk worden beperkt door een primer of matterende poeder als finish te gebruiken. Momenteel gebruik ik deze primer en deze matterende poeder. Dit helpt om mijn huid er voor lange tijd fris uit te laten zien, ongeacht welke basis make-up ik gebruik. Of de Mattifying foundation lang mat blijft is dus een beetje afhankelijk.


De Mattifying foundation hier afgebeeld in kleur 06 is luchtig, medium dekkend en voelt tijdens het aanbrengen als een mousse aan op de huid.


Ingrediënten: Deze staan niet afgedrukt op de verpakking. Mocht je die vooraf toch willen inzien, dan kun je dit opvragen bij een counter van Hema klantenservice.

In een Amsterdams filiaal waar ik deze foundation kocht, hing er een notitie dat men zich voor een make-up ingrediëntenlijst kan wenden naar de klantenservice. Zij zouden over deze informatie beschikken. Met name als je huid zeer gevoelig is, of als je van een bepaald ingrediënt weet dat deze je huid irriteert, is dit wel raadzaam om te doen.

De verpakking: De tube waarin de Mattifying foundation zit vind ik buitengewoon fijn. Niet alleen maakt dit het gebruik hygiënisch, de tube zorgt ook voor een goede dosering. Er komt vrijwel nooit teveel product uit.

Algemene waardering: Een fijne foundation. Draagt prettig, is zonder parfum en bevat een zonnefilter met SPF 15. Door de gemiddelde dekkracht blijft mijn huid er natuurlijk uitzien. Zoals we van Hema gewend zijn is ook deze foundation vriendelijk geprijsd, voor 30ml betaal je slechts €6,00.

Als enige suggestie heb ik dat een uitbreiding van de donkere tinten wenselijk is. Op dit moment zijn dat er maar twee, nummer 05 en nummer 06. De donkere huid is er in zo ontzettend veel tinten, nuances en ondertonen. Kwalitatief vind ik de Mattifying foundation dik inorde en beoordeel deze daarom met 4,5 uit 5 sterren.

Lobi,

D


4 opmerkingen:

Kizzy zei

Oe! Het is dat ik nu geen nieuwe foundation nodig heb (heb er een paar thuis liggen), anders had ik deze zeker meegenomen!

D zeiIk was anders ook wel benieuwd geweest of kleur 05 zou matchen met jouw huidskleur. Een fijne foundation is het, dat zeker.

Sjerishz'J zei

Nadat ik je posts zag over de HEMA make up voor de donkere huid, ben ik ze meteen gaan halen! En ik ben super blij met ze :)


xoxo

D zei


Wat goed zeg! :-)

Ik hoor van verschillende dames goede berichten over de nieuwe Hema foundations.

Wat mij betreft mag Hema dan ook wel gaan uitbreiden met compacte poeders voor de donkere huid. Deze zijn er nu nog alleen maar voor de blanke huid.

Ook dragen sommige dames liever poeder dan foundation, zo is er echt voor ieder wat wils.

xxx,

D