dinsdag 15 juli 2014

I Love My Natural Skintone


Skin Bleaching en skintoning komt wereldwijd, ondanks de gevaren die bekend zijn, nog erg veel voor. Met name in Afrikaanse landen. In Ghana is men een campagne gestart om de bevolking te waarschuwen hoe schadelijk het gebruik van huid bleekmiddelen is. 

Vandaag de dag zijn er gevallen bekend van mensen die de wanhoop nabij zijn en zelfs zo ver gaan dat zij cement gebruiken voor het verkrijgen van een lichtere huidskleur. Er niet bij stilstaand hoe ernstig zij hun huid en gezondheid hiermee aantasten. Schrijnend!


v.l.n.r. de Ghanese schoonheden; Paulina Oduro, Ama K Abebrese, Nana Ama McBrown en Hamamat Montia welke allen deelnamen aan de campagne I Love My Natural Skintone

Persoonlijk ben ik blij dat er eindelijk een grote campagne is gestart tegen het gebruik van huidbleek middelen. Aan deze campagne doen invloedrijke Ghanese bekendheden mee. 

Een van de doelen die men wil bereiken is het gebruik van huidbleekmiddelen drastisch doen afnemen. In veel Afrikaanse landen is het kopen van een pot of tube bleekcrème namelijk net zo gewoon als het kopen van een tube tandpasta. Je kunt kiezen uit talloze merken en sterktes. Een ingrediëntenlijst ontbreekt meestal en wat te doen als het misgaat? Deze informatie krijgt men niet mee bij aankoop.Ambassadeurs Ama K Abebrese, Hamamat Montia, Nana Ama McBrown en Paulina Oduro vertellen in deze behind the scenes video hoe zij denken over skinbleaching en waarom al dit leed het niet waard is om een mooie donkere huidskleur te verruilen voor een chemisch gebleekte huid.

Er is absoluut nog een heel lange weg te gaan. Toch is het belangrijk dat de boodschap die men met de I Love My Natural Skintone campagne uitdraagt, zoveel mogelijk gedeeld en gesteund wordt. Je kunt de Facebook pagina hier bekijken en liken om zo ook jouw steun te betuigen.

Lobi,

D


1 opmerking:

Justherz zei

D, je hebt het mooi verwoord. Er is inderdaad nog een lange weg te gaan