zondag 13 juli 2014

Ice Cube Facial


Een coole beautytip die ik net als veel anderen vond via Pinterest, is een Ice Cube Facial. Eigenlijk had ik deze facial hiervoor al eens gedemonstreerd gezien door Michelle Phan, van wie ik al jaren fan ben. (zie hier haar video)

Alleen vergeet ik sommige tips na een tijdje weleens.

foto via Pinterest

Toen ik onlangs deze pic van Tia Mowry zag op Pinterest, kwam deze Ice Cube Facial me goed van pas. Het idee alleen dat er warme dagen in het verschiet liggen zorgde ervoor dat ik een ijsblokjes tray vulde om deze verkoelende en huid verkwikkende facial eindelijk zelf te proberen. Ik vulde mijn tray alleen met groene thee in plaats van met water. Waarom groene thee? Omdat deze veel anti-oxidanten bevat en onder meer rijk is aan vitamine C.

Een aantal effecten van de Ice Cube Facial op een rij


Heeft een verstevigend effect op de huid
Een gladder huidoppervlak
Doet tekenen van vermoeidheid in het gelaat verdwijnen
Zorgt voor een betere bloedcirculatie
Gaat het ontstaan van zwelling bij een (opkomende) puist tegen
Kalmerend bij een onrustige huid
Verkwikkend tijdens warme dagen

   


Waarom ik deze Ice Cube Facial persoonlijk top vind is vanwege het onmiddellijk verkwikkende effect welke meteen zichtbaar is op mijn huid. Nadat ik mijn gezicht gemasseerd heb met een green tea cube, is deze stralender 'wakker' en voelt het aanbrengen van mijn dagverzorging / make-up daarna een stuk aangenamer.

Het is een erg simpele maar toch een slimme beauty trick ben ik van mening. Daarnaast kun je eindeloos variëren met het recept en deze aanpassen aan de behoeften van je huid. In plaats van groene thee gebruik je dan bijvoorbeeld kamille thee, een paar druppels tea tree olie, of een geheel eigen recept. Maar simpel kraan of mineraal water werkt ook prima.

Wat mij betreft is deze Ice Cube Facial, of eigenlijk meer; ijs gezichtsmassage, daarom een keeper!

Fun Fact: Deze facial scoort hoog op MakeupAlley. Je kunt de reviews waarop deze score is gebaseerd hier lezen.


Lobi,

D

Geen opmerkingen: