vrijdag 8 augustus 2014

A&M ProductsHi Beauties,

Een voorliefde voor natuurlijke producten heb ik zoals jullie misschien weten sinds een aantal jaar. Ik ben dan ook altijd nieuwsgierig naar wat er op de natuurlijke cosmetica markt te koop is aan betaalbare producten. Want over het algemeen zijn deze, vooral als ze ook biologisch zijn best prijzig. Pas geleden mocht ik kennis maken met de 100% biologische producten van A&M Products.


V.l.n.r  de A&M producten: Rozenolie 10 ml € 8,95, Rose Water 100 ml €9,95, Argan olie per 50 ml  €14,95, Black Soap 200 gram €7,50, Ghassoul poeder 250 gram €6,95

Deze zijn mij zeer goed bevallen. Ik kan dan ook in alle eerlijkheid vertellen dat geen enkel product mij tegenviel. Hierbij mijn review van de A&M producten die ik ontving.
 A&M Products Ghassoul Poeder

Ghassoul gebruik ik al een paar jaar. Ik gebruik het als zuiverend gezichtsmasker, en als hairpack. Waarin deze Ghassoul verschilt in met die ik gewend ben, is de vorm. Dit is een poeder, de andere Ghassoul die ik gebruik is in brokjes. Het voordeel van de poeder is dat het sneller klaar is voor gebruik.

Hairboost: Waarom ik het gebruik als haarmasker is omdat het mijn haar voedt en sterk maakt. Daarnaast zorgt het voor een gezonde glans.


A&M Products Black Soap

Deze Black Soap is anders dan de African Black Soap die ik normaliter gebruik. Daarom was ik heel enthousiast om het te proberen. De Black Soap van A&M Products is een traditionele Marokkaanse zwarte zeep en is gemaakt van maar liefs drie ingrediënten: zwarte olijven, olijfolie en water. De geur van de zeep is hier dan ook naar, omdat er geen parfum aan is toegevoegd. Dit is dezelfde zeep die men gebruikt in oosterse badhuizen en Hammams.

Peeling voor mijn huid: Black Soap gebruik ik in combinatie met een Kessa (Marokkaanse scrubhandschoen) die ik altijd koop bij de Marokkaanse supermarkt. Mijn huid wordt hier weer helemaal mooi smooth van. Vooral voor mijn benen waarvan de huid wat droger is, is dit echt een lekkere spa treatment.

Als shampoo: Mijn haren heb ik een aantal keer gewassen met deze Black Soap, ook dit voelde goed. Hierna spoel ik mijn haar met appelazijn-water om de ph-waarde, glans en zachtheid van mijn haar te herstellen. Op deze manier is het een prima natuurlijke shampoo. De appelazijn truc na het wassen van je haren met olijfzeep, leerde ik eens van een mevrouw die Aleppo olijfzeep verkoopt. Dit werkt nog steeds prima.
A&M Products Argan Olie

Met deze biologische Argan olie ben ik heel blij. Het is Argan olie in de puurste vorm en zonder toevoegingen. Bijzonder prettig is de sprayfles, dit maakt het ideaal voor cosmetisch gebruik zonder te knoeien.

Haar, huid en manicure: Argan olie gebruik ik voor mijn haren, hoofdhuid, gezicht, en ook voor mijn manicure bij droge nagelriemen en/of broze nagels. Argan olie absorbeert snel en herstelt daarmee de soepelheid van haar en huid. Als je de geur van pure Arganolie kent, dan weet je wellicht dat de olie niet perse lekker ruikt, de geur vervliegt echter vrij snel.


A&M Products Rozenolie

Dit vind ik het meest luxe product uit de A&M Products lijn. Echte rozenolie is namelijk best kostbaar omdat de productie ervan een lang proces is. De olie is rijk aan vitamines waaronder, A, C en E. En is daarom goed te gebruiken tegen huidveroudering. In deze roller zit slechts 10 ml olie, but a little bit goes a long way. Wat de olie helemaal luxueus maakt is de heerlijke rozengeur. Het is bijna niet te omschrijven hoe lekker een natuurlijke olie als deze ruikt.

Verschillende effecten: Deze olie breng ik ter ontspanning aan langs mijn slapen omdat dit ook een van de vele effecten is van rozenolie.  Ook schijnt pure rozenolie een bijzonder goed afrodisiacum te zijn, hiermee heb ik zelf (nog) geen ervaring :-)

A&M Products Rose Water

Dit is 100% puur rozenwater en geteeld in het zuiden van Marokko. Je kunt het op verschillende manieren gebruiken; om de huid te verzachten en bijvoorbeeld om gezichtsmaskers mee te maken of als make-up reiniger.

Zomerfavoriet: Mijn favoriete manier om het te gebruiken is als verkoelende gezichtsspray onderweg. Tijdens lange ritten in de auto was het echt ideaal om dit bij de hand te hebben, het verfrist onmiddellijk en is lekker zacht voor mijn huid. Mijn zomer must-have om buiten te gebruiken bij erg warm weer!

Giveaway: Welk product lijkt jou persoonlijk het fijnst om te gebruiken naar aanleiding van deze review? Laat dit weten want er komt een leuke give-away aan. Meer daarover volgt snel.

2 opmerkingen:

Petra zei

Ik heb al regelmatig prima reviews gelzen van A& M products, mij lijkt de argan olie geweldig, maar ook de rozenolie vind ik erg interessant...

D zei


De producten zijn heel fijn, echt.

Zelf gebruik ik bijna alle producten sinds jaren. Alleen was dit voor het eerst van dit merk. Ik heb een lang en leuk gesprek gehad met een van de eigenaren van A&M Products en men steekt ontzettend veel zorg en aandacht zowel aan de producten maar ook aan de mensen die ze produceren.

Ik zag je mailtje voorbij komen, dankjewel :-)