zaterdag 6 september 2014

20 Beauty Facts About Me


Hi Beauties,


Misschien heb je de #20randomfactsaboutme gelezen via Instagram. Normaal gesproken deel ik nooit zoveel info over mezelf via internet als dat niet hoeft. Ik weet daarom ook niet hoe lang deze facts nog blijven staan. Tot die tijd kun je ze in elk geval lezen om iets meer over mij te weten te komen. Ik tagde op mijn beurt een lieve vriendin, Kizzy, al wetende dat zij nooit zoveel random facts over zichzelf zou delen met volgers. Daarvoor ken ik haar te goed :-) 


Ze accepteerde de tag wel en gaf een twist aan deze random facts, door  20 beauty facts over zichzelf te delen. De 20 beauty facts van Kizzy kun je hier lezen (zo lang de post nog online is!) Erg leuk en vooral creatief. Omdat het mij eveneens leuk leek om mijn 20 random beauty facts te delen, schreef ik ze voor jullie op. Enjoy reading.1. Beautywens, dat echt alle cosmetica merken ook zijn afgestemd op de (diep) donkere huid. Ik erger me te vaak aan het feit dat dit nog steeds niet zo is in 2014.

2. Mijn dagelijkse huidverzorgingsroutine is super eenvoudig. Kruidvat Tea Tree zeepvrije wasgel, Garnier Micellair water, Olaz Regenerist 3 zone treatment cream (parfumvrij) als dagcrème en in de avond een verzorgende olie.


3. Heb een abnormale passie voor nagellak. Had twee rekjes vol. Ik probeer het nu op eentje te houden. Elke keer een paar weggooien is ook weer zonde.

4. Ik verzorg mijn gebit met veel aandacht. Fluoride gebruik ik sinds een jaar niet meer (zie hier waarom niet)

5. Eyeliner aanbrengen heb ik jaren geleden echt moeten leren en dat het gelukt is, dank ik aan deze deze video. Zie vanaf minuut 4:20, zo doe ik het nog steeds. Ik gebruik Rimmel Scandaleyes Gel Eyeliner sinds een paar jaar. Love it.

6. Als het op hairstyles aankomt houd ik het meest van een tapered cut . Ik vind kort haar het meest geweldig!

7. Ik hou van MAC Cosmetics dat staat buiten kijf! Ben sinds een paar jaar alleen helemaal over MAC limited edition collections heen. Ook al vind ik sommige LE items best mooi die ik een enkele keer koop. Alle hype en drama er omheen is gewoon niks voor mij. Ik zal nooit moeite doen om een item uit een bepaalde MAC LE collectie te bemachtigen. Daarvoor zijn er naar mijn mening teveel andere mooie make-up merken en items die uniek zijn.

8. African Black Soap gebruik ik al jaren en trouw. Door dagelijks gebruik van deze zeep ben ik van mijn KP (Keratosis Pilaris) af. Dit zat met name verspreid over mijn benen. Ook is mijn huid veel minder droog en opvallend gladder in vergelijking met toen ik allerlei verschillende douchegels en badproducten gebruikte.

9. Ben dol op beauty dupes en/of goede alternatieven voor kostbare producten. Crème De La Mer €255 per 60 ml en Nivea voor nog geen €3 (de in Duitsland geproduceerde) zijn hier een voorbeeld van. Ik gebruikte Nivea Soft jarenlang als dagcrème / make-up basis en hoorde vaak dat mijn huid straalde. Zeg ik: 'Gewoon Nivea hoor' 'Echt niet?!!' hoor je dan :-)


10. Mijn eerste hulp bij huid onzuiverheden is Neem zeep en een Turmeric masker. Als inwendige reiniging gebruik ik Surinaamse bita (een bitterhout elixer) of Brandnetel thee (Kruidvat eigen merk) voor ongeveer een week als kuur. Beiden hebben een bloedzuiverende werking.

11. Mijn make-up kwasten reinig ik net als Sam Fine, m'n favoriete make-up artist, met afwasmiddel! Schoon, vetvrij en zacht genoeg. Ik zal daarom nooit geld uitgeven aan een (overpriced) brushcleaner.

12. De foundation die zich het aller mooist mengt op mijn huid is Black Opal True Color Stick Foundation in Hazelnut. (ook een top favoriet van Sam Fine) Deze zit al heel lang in mijn beautykit. Ik draag alleen zelden foundation. Hiernaast gebruik ik soms de Mattifying foundation van Hema in kleur nr. 06, eveneens een top product.

13. CK One van Calvin Klein is een van de eerste geuren die ik ooit kocht (in 1994) Het is een frisse unisex geur die ik toen samen met mijn love droeg. Zelf draag ik het nu nog steeds.

14. Met make-up nog op naar bed, klinkt als een horror verhaal voor mij. Ik zie mezelf in gedachten dan met een gezicht vol pukkeltjes, een ontstoken rood oog en een besmeurd kussensloop wakker worden (klinkt erg dramatisch, I know lol) Ik kan het daarom ook niet. Slapen kan ik pas wanneer mijn huid weer helemaal gereinigd en schoon is. (Zie nummer 20 van friend Kizzy, toevallig?!)
15. Ik hou van volle donkere wenkbrauwen ala Arlenis Sosa. Hoe voller hoe beter. Tevens mijn persoonlijke beautywens.
16. Mijn favoriete en meest gebruikte lipgloss is, NYC Liquid Lipshine in 585 Midtown Mocha . Er zit in bijna iedere tas wel eentje. Ik gebruik ze ook allemaal tegelijk, en zodra er eentje op is...koop ik meteen een nieuwe daarvoor in de plaats. Ooit zonder zitten zal daarom niet gauw gebeuren haha.17. De voor mij best werkzame handcreme is Glycerona Active+. Ik gebruik het dagelijks en mijn handen blijven hierdoor smooth en verzorgd. Ga ik voor fancy, dan is Rituals Ginko's Secret mijn ultieme favoriet. Deze ruikt ook heerlijk.


18. Als ik één beauty item moest kiezen dat voor mijn gevoel een groot verschil maakt, dan is het een goede volume mascara. Dat is soms ook het enige wat ik op heb van make-up.

19. In mijn badkamer staan standaard, rietsuiker en een fles extra vierge olijfolie. (logees snappen vaak niet waarvoor dit is lol) Hiermee maak ik wekelijks een verse bowl bodyscrub. Werkt veel effectiever dan de fancy bodyscrubs die ik heb en voornamelijk erg lekker ruiken.

20. Mijn Tangle Teezer en ik (inmiddels heb ik een nieuwe) zijn na jaren nog steeds BFF's. 


Dit waren mijn 20 beautyfacts. Als het je leuk lijkt om deze van jezelf te delen, let me know.. ik lees ze namelijk graag :-)


Lobi,


D


8 opmerkingen:

Kizzy zei

ZO LEUK om te lezen :-) Ik heb 't zelfs een paar keer doorgelezen (yes, I'm weird!). Heel veel feitjes wist ik al, maar dat maakte 't niet minder leuk!

D zeiHaha je bedoelt WE are weird :-P

Ik ben dan wel heel benieuwd wat jij nog niet wist! Wist van jou ook een aantal feiten niet hoor, en sommige waren best verrassend om te lezen haha

Ik laat je weten welke.

xxx

Nilou zei

Hoe bevalt het zonder fluoride? En wat vind je tandarts ervan :P Ik hou ook van volle wenkbrauwen, wel nette volle wenkbrauwen hihi. Gebruik je geen wenkbrauwpoeder? Ik gebruik die vd Hema en ben er erg tevreden mee. Ik kan ook echt niet slapen met makeup op, ik kan pas slapen met een schoon gezicht en dan slaap ik ook veel lekkerder!

D zei


Hi Nilou,

Eerlijk gezegd heb ik het mijn tandarts niet verteld van mijn nieuwe tandpasta keuze zonder fluoride. Ik ga ieder jaar (niet eens elk half jaar) en ze heeft tot nu toe niets gemerkt :-) Dat is voor mij eigenlijk een bewijs dat mijn tanden en kiezen prima sterk blijven zonder het gebruik van fluor.

Van de Hema gebruik ik het wenkbrauwpotlood in 09. De poeder moet ik eens naar kijken of er een goede tint voor mij tussen zit.

Ik zou jouw beauty feiten ook graag willen lezen, dus bijdeze geef ik de tag aan jou door haha :-)

Justherz zei

wat fijn dit om te lezen D
wist je dat het heel goed is om elke dag een beetje Tumeric te eten.

D zeiKlopt Jus. Ik heb m'n vader zelfs zo ver gekregen om ook Turmeric te gebruiken en gelukkig doet hij dat ook :-)

Ik maak er ook Golden Milk mee. Heerlijk drankje.

Anoniem zei

Hartstikke leuk om te lezen.
Mijn vraag is waar je bita kunt kopen?

D zei


Hoi hoi,

Dankjewel :-)

Bita / Bitterhout kun je bij enkele Surinaamse toko's kopen. Ik koop het bij een Surinaams Chinese toko in Amsterdam west. Een zakje kost daar rond de €2. Soms neemt mijn moeder een Bita beker voor mij mee uit Suriname. Hierin hoef je alleen kokend heet water te schenken, even laten trekken en dat op te drinken. De beker gaat overigens best een tijdje mee, dus superhandig.

xxx, D