zondag 21 september 2014

Bio-Moringa Thee Pikin Sranan

Vanaf september is de 'R' terug in de maand. Rond deze periode loop ik meestal mijn voorraadkast na om te kijken wat ik nog in huis heb aan multi-vitaminen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze weleens vergeet in te nemen en soms zelfs een aantal dagen oversla wanneer de hectiek toeslaat.

Niet zo lang geleden kwam ik een bijzonder kruid tegen, Moringa Oleifera, de boom wordt ook wel de 'Miracle Tree' genoemd. Ik was hartstikke nieuwsgierig waarom deze boom zo wonderlijk was en zocht naar de nodige informatie waaruit dit bleek.

Little did I know... dat mijn favoriete zeepvrije Moringa showergel van The Bodyshop, die echt heerlijk geurt, de zaden van deze plant bevat. Maar deze info even terzijde...

Moringa wordt o.a. geteeld in Suriname door Pikin Sranan. Deze biologische variant kent veel gezonde eigenschappen en wordt ook wel als dé multi-vitamine uit de natuur gezien.

Een aantal weken terug deelde ik via de FreshDimez Facebookpagina al in het kort wat over Moringa. Een paar dames lieten weten bekend te zijn met dit kruid en de plant zelf in huis te hebben of dit kruid in poedervorm te drinken in smoothies.


Maar nu de vraag, waarom is Moringa Oleifera zo gezond? Het bevat;7 x de vitamine C van een sinaasappel
4 x de vitamine A van wortels
4 x het calciumgehalte van melk
3 x het kaliumgehalte van bananen
3 x meer ijzer dan spinazie
2 x de hoeveelheid proteine van yoghurt
bevat evenveel eiwitten als in eieren
Ook bevat Moringa Phenylalanine welke belangrijk is voor de aanmaak van de neurotransmitter dopamine. Dopamine geeft ons positieve en geluksgevoelens.


Bron: Pikin Sranan

Na alle positieve berichten over Moringa en de bevestiging in dit filmpje, heb ik de thee in huis gehaald om te gebruiken als een natuurlijke multi-vitamine.Een zakje Moringa thee kost per 20 gram €3,50. De thee van Pikin Sranan is te koop via verschillende verkoopadressen. In Amsterdam zijn dat o.a. Toko Tjin in Zuid en More4Cosmetics in Amsterdam Zuid Oost. Via de contactpersoon in Nederland
 is er meer info verkrijgbaar betreft verkoopadressen.Voor één kop thee volstaat deze hoeveelheid Moringa. Dit is ongeveer een theelepel.

Hoeveel Moringa thee wordt aanbevolen voor de opbouw van een goede weerstand: Deze vraag stelde ik aan Pikin Sranan. Zij lieten weten dat een volle eetlepel goed is voor een liter thee. Dit kun je gedurende de dag verdeeld over drie mokken drinken. Eén liter Moringa thee is tevens de maximale aanbevolen hoeveelheid per dag.


De smaak: Moringa Oleifera is goed te drinken als kruidenthee en best lekker. Daar ben ik blij om, want anders was deze thee waarschijnlijk in de keukenkast verdwenen totdat het de vervaldatum had bereikt.

Mijn bevindingen: Op dit moment kan ik daar nog niet veel over kwijt. Mijn doel is om m'n weerstand te verhogen zodat ik me onder meer energieker voel. Naarmate ik de thee drink hoop ik dit ook te gaan merken. Het lijkt me ideaal om vooral tijdens de herfst en winter periode minder vatbaar te zijn voor verkoudheid, virussen en/of vermoeidheid. Daarom zal ik binnenkort een update plaatsen naarmate ik de Moringa thee al wat langer drink.

Van een aantal dames weet ik dat ze bekend zijn met Moringa. Mocht je jouw ervaring willen delen, graag. Daar ben ik heel benieuwd naar.

Lobi,

D


3 opmerkingen:

Nilou zei

Ik heb echt nog nooit over dit kruid gehoord, ben zo benieuwd. Naar wat smaakt het het meest naar? Naar gember/laos ofzo?

Mahelia zei

Yes, hier in New York begint het langzamerhand popular the worden. Ze noemen het een "miracle" tree. Goed dat ik deze post heb gelezen als reminder dat ik ook maar snel wat van deze magische kruiden moet aanschaffen. Still going strong Fresh Dimez after all these years. Yo go, girl!

xoxo

D zei


Hi Nilou,

Moringa is mij ook vrij nieuw. Ik ben blij dat ik erover heb gelezen. De smaak vind ik best moeilijk te omschrijven :-) Ik zou het 't best kunnen omschrijven als een kruising tussen groene thee en brandnetelthee. Maar dan wel te drinken hoor haha

@ Mahelia Haha ja still going strong :-)

Dit kruid is zeer de moeite waard om aan je dagelijks dieet toe te voegen. Ik las ook dat het een goed effect heeft op je stemming en positieve gevoelens versterkt door dopamine wat wordt aangemaakt. Dit heb ik zelf al gemerkt in de korte tijd dat ik het drink. Daarnaast is het supergezond.

xxx