woensdag 8 oktober 2014

Palmer's Coconut Oil Formula Leave-In Conditioner - Review


Als het komt op haarverzorging geef ik tegenwoordig de voorkeur aan een minimaal aantal producten. Naast een shampoo, deep conditioner, en (dagelijkse) moisturiser vind ik het gebruik van een goede leave-in conditioner essentieel.

Wat ik belangrijk vind in een leave-in conditioner is dat het mijn kroeze haren makkelijker doet uitkammen / ontklitten meteen na het wassen. En dat mijn haar lekker zacht en gehydrateerd aanvoelt.

Sinds een paar weken gebruik ik de Coconut Oil Formula Leave-In Conditioner van Palmer's.


Waarom ik voor deze leave-in conditioner koos is om een aantal redenen.

- Ik ben gek op bijna alles wat kokos bevat, dit geldt ook voor haarverzorgingsproducten als deze.
- Kwalitatief is het product dik inorde voor mijn haarwensen. Ook bevat deze leave-in conditioner geen sulfaten en parabenen.
- Is makkelijk verkrijgbaar en tegen een lage prijs
De leave-in conditioner heeft de consistentie van verse kokosmelk en ruikt subtiel tropisch. Daarbij denk ik aan een drank als een Piña Colada cocktail.

Hoe gebruik ik deze leave-in conditioner: Mijn steeds groter wordende kroeze haardos was ik tenminste twee maal per week (meestal met mijn eigen samengestelde zuiverende 'shampoo') Nadat mijn haren zijn gewassen en ik een deep conditioner heb gebruikt, sluit ik het haren wassen af met een leave-in conditioner. Palmer's Coconut Oil Formula Leave-In Conditioner maakt mijn haren goed en makkelijker doorkambaar. 


 Ingrediënten: Naast pure kokosolie bevat deze leave-in conditioner ook vitamine E, Keratine en Zijde Proteine. Er is een subtiele kokosgeur aan dit product toegevoegd welke ik persoonlijk lekker vind ruiken en als niet overheersend ervaar. Het is gelukkig niet zodanig sterk geparfumeerd dat je omgeving op een paar meters afstand ruikt dat je een kokosproduct in je haren hebt. Voor welke haartypes: Zoals voor de meeste producten van Palmer's geldt, is ook deze leave-in conditioner geschikt voor alle haartypes. Mijn kroeze haren hebben het krulpatroon wat omschreven wordt als type 4B. Deze leave-in gaat pluizend haar tegen, houdt mijn haren luchtig en zacht zonder deze vet te maken.

Voor herhaling vatbaar: Absoluut. Een prima product zonder al te veel poespas die doet wat het beloofd. Omdat het zoals de meeste leave-ins op waterbasis is, gebruik ik een klein beetje van mijn zelf gemaakte whipped sheabutter of een paar druppels druivenpitolie om vocht in te sluiten. Hierna zijn mijn haren meer dan tevreden.


Prijs en waar te koop: Voor een fles van 250 ml betaal je slechts € 6,95 bij de betere afro-cosmetica zaak. Mijn fles heb ik gehaald bij importeur Suhail Cosmetics in Amsterdam die bekend staan om hun ruim aanbod producten tegen lage prijzen en waar ik al jaren vaste klant ben.

Love,

D


2 opmerkingen:

Nilou zei

Ik ben wel heel benieuwd, ik hou echt van leave in conditioners. Heb er nu 1 van Kerastase maar ik wil Palmers wel een kans geven!

D zeiWat voor type haar heb je Nilou? Ben benieuwd hoe het jou bevalt. Ik vind hem fijn en praktisch in gebruik.