zaterdag 15 november 2014

DIY:Zuiverende Shampoo


Mijn favoriete zuiverende shampoo van Garnier was een tijd geleden op. En omdat mijn haar die dag in desperate need of a good wash was, haastte ik me na m'n werk naar de drogist om een fles te halen. Helaas bleek de clarifying shampoo op dat moment niet voorradig. Hmm.. dacht ik onderweg naar huis, wat voor een alternatief kan ik gebruiken om mijn haren mee te wassen?

Een moisturizing shampoo had ik, maar wilde ik liever niet gebruiken vanwege de product build up, gel en edge control wax in mijn haren.

Appelazijn als zuiverende shampoo

Ineens bedacht ik me dat je appelazijn ook kunt gebruiken als zuiverende 'shampoo' Maar hoe? Ik had appelazijn altijd gebruikt als haarspoeling na een deep conditioner. Hoe je appelazijn als shampoo kon gebruiken moest ik even out-figuren.

And thank God for the internet, want ik kwam al heel snel deze video tutorial tegen hoe je apple cider vinegar kunt gebruiken als zuiverende shampoo.
Mijn ervaring met Appelazijn als clarifying shampoo voor kroes haar

Waar ik een beetje huiverig voor was, was dat mijn haren naar de vrij penetrante lucht van de appelazijn zouden ruiken. Niets is gelukkig minder waar. Tijdens het wassen ruik je de azijnlucht uiteraard, na het uitspoelen echter niet meer. En gevolgd door een (deep) conditioner geuren mijn haren weer lekker fris.

Extra pluspunt

Een extra pluspunt wat ik heb ervaren is dat mijn haren superzacht en makkelijk te ontklitten zijn. Ook dit is een fijne bijkomstigheid van haren wassen met appelazijn.DIY recept

Om deze zuiverende shampoo te maken, heb je slechts een lege sprayflas, appelazijn en water nodig. Ik doe net als in de video tutorial 1/3 appelazijn in de fles. Daarna doe ik er water bij. Even goed schudden en de shampoo is klaar voor gebruik.

Conclusie

Ik heb sinds een maand of twee geen zuiverende shampoo meer gekocht. Appelazijn is mijn to-go clarifying shampoo geworden. Behalve dat het zacht is voor mijn haren en ze weer helemaal schoon en fris worden, kost deze reiniger bijna niets. Een fles appelazijn van 250 ml koop je al vanaf € 1,25.

Oh, en een paar jaar geleden schreef ik al eens over mijn ervaring met appelazijn en hoe ik het nog meer gebruik. Deze post kun je hier teruglezen. Leuk om te weten: dit is en blijft één van de meest gelezen blogposts op FreshDimez. Dank allemaal!

Lobi,

D


1 opmerking:

Justherz zei

AVC rinse, het blijft een favoriet