zondag 23 november 2014

Essence gel-look plumping top coat: review


Gel nagellak en gel-look top coats, rijzen als paddenstoelen uit de grond. De droom van iedere nagellak junkie, althans van mij.

Bijzonder genoeg heb ik zelf nog geen gel nagellak set. Ik ben er namelijk nog niet helemaal uit welke ik het beste kan kopen. Meanwhile heb ik verschillende gel-look topcoats zodat ik alle nagellak kleuren kan voorzien van een salon high-gloss finish.

Pas geleden ontdekte ik de gel-look plumping top coat van Essence, een mond vol, maar hij ging zonder twijfel mee naar huis. Deze gel-look top coat maakt deel uit van de Essence 2014 herfst/winter collectie. Lang verhaal kort, I love it! Van alle gel-look topcoats die ik hiervoor heb gehad, vind ik deze verreweg de beste en het mooiste resultaat geven.

Hier op mijn linkerduim heb ik één laagje nagellak aangebracht, Catrice nr. 59 First Class Up-Grape. Op de rechternagel met een laagje van de gel-look plumping top coat. Ik ben weg van de final look! Glossy, gel-look, nails for days.


Voordelen: 

Geeft alle nagellak een high gloss finish gel-look zonder lamp
Nagels zien er steviger uit en voelen dikker aan
Nagellak blijft langer mooi
Is net zo makkelijk te verwijderen als gewone nagellak
De prijs


Nadelen:

Heeft niet de snelle droogtijd van een gelnagellak. De droogtijd is gemiddeld hetzelfde als van een normale nagellak.

Bijzonderheden: 

De eerste keer dat ik deze topcoat aanbracht, meteen na twee laagjes nagellak, ontstonden er tijdens het drogen bubbeltjes. De frustratie grrr.... dus dat werd opnieuw lakken. Volgens professionals verschijnen er bubbeltjes tijdens het drogen van nagellak, onder andere wanneer je;

1. Te snel laagjes nagellak over elkaar heen aanbrengt
2. De ruimte waarin je nagels lakt warm is
3. De nagellak dik is

Hiermee rekening houdend deed ik een tweede poging en het resultaat was mooi! De top coat is vrij dik. Mijn tip is daarom ook om de nagellak die je aanbrengt eerst goed te laten drogen, alvorens je deze gel-look top coat aanbrengt voor het mooiste resultaat.Prijs en waar te koop: Essence gel-look plumping top coat is te koop bij Kruidvat en kost slechts € 1,79 per flesje. Kortom een topper, pun intended!Love,

D

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Top blog ga het morgen halen..love the gloss

D zeiDe glans is supermooi!

Wel breng ik na een dag of twee nog een laagje van deze topcoat aan om mijn manicure langer mooi te houden.