zondag 9 november 2014

HEMA Hello Mirror Guess My Age Day Cream: Review

Als dertig plusser vind ik een rijke verzorgende dagcrème essentieel. Een crème die fijn smeert, goed aanvoelt en mijn huid net een beetje meer doet stralen. 

Ik mag mezelf denk ik, net als veel dertig plussers met een donkere huidskleur, gelukkig prijzen dat mijn huid nog geen tekenen van huidveroudering vertoont waaronder rimpels of kraaienpootjes. Van mij mag dat zo blijven ofcourse.

Maakt een goedkopere of dure dagcrème voor mij hét verschil: 

Ik kies mijn huidverzorging bewust uit en probeer daarnaast een gezonde leefstijl aan te houden. Iedere dag voldoende water drinken, zo min mogelijk geraffineerde suiker nuttigen, genoeg groenten plus fruit, voldoende bewegen maar ook voldoende slaap etc.

Wat ik echter wel voorop wil stellen is dat ik van geen enkele dagcrème, ongeacht welk merk en hoe duur deze ook mag zijn, wonderen verwacht. Mijn huid is namelijk op z'n mooist wanneer ik gezond eet en leef. Een dagcrème gebruik ik met name ter bescherming tegen huidveroudering door weersinvloeden en als basis voor make-up. 
HEMA Hello Mirror Guess My Age Day Cream gebruik ik nu sinds een aantal maanden. Ik koos voor deze dagcrème vanwege de ingrediënten welke speciaal zijn afgestemd op de dertig plus huid. 


Een beetje sceptisch was ik wel want ik had nog nooit eerder een dagcrème van HEMA gebruikt. Als je mij al langer volgt dan weet je welke dagcrème mijn ultieme favoriet is. 

Hierbij mijn bevindingen van HEMA's Hello Mirror Guess My Age Day Cream voor de 30 plus huid.Anti-huidverouderings-ingrediënten: Een belangrijk ingrediënt in deze dagcrème is Gatuline Radiance. Gatuline Radiance is een wereldwijd gebruikt anti-huidverouderings-ingrediënt. Je vindt Gatuline Radiance terug op de ingrediëntenlijst als Propanediol en Evodia Rutaecarpa Fruit Extract.

Voordat ik deze dagcrème kocht zeiden deze ingrediënten mij eerlijk gezegd niet zoveel. Maar dag na dag merkte ik hoe glad en stralend mijn huid eruit zag na het aanbrengen van de crème. En Gatuline Radiance heeft inderdaad een stralend effect op de huid kwam ik later achter.

Een ander belangrijk ingrediënt is Celligent. Deze helpt bij het repareren van cellen die zijn beschadigd door UV straling. Daarnaast bevat deze dagcrème SPF 10.


Mijn huidtype: Voor mijn gemengde huid is de romige textuur van deze dagcrème prima zeker nu daar het wat kouder is. Gelukkig niet te vet, mijn huid blijft de hele dag soepel aanvoelen. Ook vind ik deze crème daarom een ideale basis voor make-up. 


Voordelen: Meteen na het aanbrengen geeft deze dagcrème een mooie en gezonde glans aan mijn huid. Dat is tot nu toe het enige dat zichtbaar is sinds ik deze crème gebruik, maar wel een pluspunt.

Nadelen: Een nadeel vind ik dat er parfum is toegevoegd aan de crème. Ondanks de geur subtiel en niet overheersend is, geef ik altijd de voorkeur aan gezichtsverzorging zonder parfum. De huidconditie kan per dag verschillen en bij een minder goede huidconditie of een gevoeligere huid mijd ik parfum daarom het liefst.

Overige ingrediënten: Behalve anti-huid verouderingsingrediënten bevat de crème nog meer ingrediënten waaronder Dimethicone. Dit silicoon zorgt voor een beschermende barrière op de huid, maar niet elk huidtype reageert hier even goed op. Zie hier de overige ingrediënten.
Verpakking: De uitstraling van de verpakking is eenvoudig en strak. De crème zit in een semi-transparante zwart witte pot en oogt netjes tussen andere cosmetica op mijn kaptafel.

Zou ik deze dagcrème nogmaals kopen: 
Ja, zeker. Wel als tweede keus, want tot nu toe heeft geen enkele crème mijn parfumvrije Olaz Regenerist 3-Zone treatment dagcrème van de eerste plaats verslagen. 

Hema Hello Mirror Guess My Age vind ik fijn om van tijd tot tijd te gebruiken en als goedkoper alternatief. Voor een pot van 50 ml betaal je maar liefst € 4,50. Kortom, een prima dagcrème voor een echte HEMA prijs.

Love,

D

3 opmerkingen:

Kizzy zei

Die foto van dat (bijna) lege potje... love it! Je kan zien dat je fan bent!

D zeiHij is nu op :-)

Fijne betaalbare creme.

Justherz zei

D ik kan niet met jouw favoriete dagcrème, Ik heb het echt geprobeerd het laat een witte laag op me huid, heb het opgemaakt als handcrème