zondag 7 december 2014

L'Oréal Paris Skin Perfection Primer: Review

Tijdens mijn wekelijkse shop ronde bij Action, liep ik tegen een aantal producten aan die net binnen waren.

Waaronder de L'Oréal Skin Perfection Primer.

Wat me meteen opviel naast de Duitse omschrijving, was de aanzienbaar lage prijs. Normaliter kost deze primer rond de €15,00 bij bekende parfumeriezaken.

En eerlijk gezegd heb ik dat bedrag niet over voor een primer, slechts om deze uit te proberen. Ik heb een enkele keer weleens iemand horen zeggen 'Jij met je Action!' But I don't care lol Want dit is precies de reden waarom ik van Action hou.

Wat beloofd het product: Net zoals de meeste primers, beloofd de Skin Perfection primer, de huid er optisch gladder uit te laten zien en imperfecties te vervagen. Let wel: dit is het effect tijdens het dragen van de primer en niet door gebruik ervan op lange termijn.

Voor welke huidtypes: Een droge, vette of normale huid, dat staat niet op de verpakking aangegeven.  Zelf denk ik dat deze primer goed kan worden verdragen door elk huidtype behalve de hele droge huid. Dit omdat de primer vet absorbeert, een matterend effect heeft en een poederachtig laagje achterlaat op de huid.

Hoe te gebruiken: Na je dagverzorging op de huid aanbrengen ter voorbereiding op je make-up. Hierna kun je je basis make-up aanbrengen zodat deze er stralender uitziet en langer mooi blijft.


Voordelen: Is geschikt voor iedere huidteint. Toen ik het eerste beetje uit de tube kneep had ik even mijn twijfels hierover vanwege de beige kleur die de primer heeft, maar het klopt inderdaad. De primer versmelt zich met de huid en zorgt voor een mooi egaal effect. Het product voelt luchtig aan op mijn huid, is niet comedogeen en nagenoeg geurloos.
Nadelen: Ik kan niet echt een nadeel te noemen. Alleen, less is more met deze Skin Perfection primer. Ik bracht de eerste keer wat aan op mijn neus, en er bleef een 'doffe' waas achter. Bleek dat ik iets teveel had opgedaan. Op zich is dit eenvoudig op te lossen, maar als je het niet in de gaten hebt, dan ziet het er minder flatteus en een beetje awkward uit.

Oh, en het jammere is dat Action altijd partijen opkoopt, dus naar alle schijn is deze primer daar te koop zolang de voorraad strekt. Ik dacht overigens dat deze primer al een tijdje uit het L'Oréal assortiment was, maar dat blijkt niet zo te zijn. Je kunt hem uiteraard ook bij een parfumeriezaak kopen tegen een meerprijs.
Algemene waardering: Een fijne primer die me vooral erg prettig lijkt tijdens warmere dagen wanneer mijn huid eerder neigt tot glimmen en iets vetter is. Tijdens de winter heb ik daar minder gauw last van. Toch breng ik deze primer nu aan op dagen waarop ik druk ben en bijvoorbeeld nog een etentje heb na mijn werk zodat mijn make-up / huid er langer fris uit blijft zien.

Is Skin Perfection aan te bevelen als primer? Absoluut, en zeker als je hem kunt vinden bij Action voor € 3,99!

Love,

D


Geen opmerkingen: