zondag 25 januari 2015

NIVEA Body Milk Cacao
Een paar weken geleden ontving ik een heerlijk verwenpakket van Nivea. Hierin zat onder meer de nieuwe Body Milk Cacao. Deze body milk is romig en met name geschikt voor de droge huid.


Als je mijn blogs al wat langer leest, dan weet je wellicht dat ik al jaren de body crème Nivea Repair & Care gebruik. Geen enkele crème die mijn huid zo goed voedt en soepel houdt als deze. Kortom, een staple in mijn huidverzorgingsroutine. Je kunt je wellicht voorstellen dat ik zeer nieuwsgierig was naar de werking van de Cacao bodylotion.

Hierbij mijn bevindingen.

De geur: Daar was ik als eerst nieuwsgierig naar. Vaak in cacaoproducten is de toegevoegde cacao geur nogal prominent aanwezig. De geur van deze lotion is zoals omschreven op de achterzijde, subtiel. Licht en niet storend.De textuur: Romig en vrij dik. Meteen na het opsmeren voel ik dat mijn huid hier de komende uren voldoende mee gehydrateerd is. 


De werking van cacao

Het belangrijkste ingrediënt van de NIVEA Body Milk Cacao heeft niet alleen een bewezen positief effect op je humeur; het is ook goed voor je huid. Cacao zorgt er voor dat de huid kalmeert en herstelt. 
Daarnaast bevat cacao antioxidanten die de effecten van huidveroudering tegengaan. De celvernieuwing en de productie van elastine wordt namelijk flink gestimuleerd.De overige ingrediënten van de nieuwe NIVEA Body Milk Cacao:

·         NIVEA Hydra IQ Technology stimuleert nieuwe aquaporines in de huideigen hydratatiekanalen. Deze zijn verantwoordelijk voor de vochtdoorstroming tussen de huidcellen.
·         Shea Butter is een effectieve huidverzachtende stof met een vochtbindend effect op de
opperhuid. Het ingrediënt werkt zeer goed voor alle huidtypes en in het bijzonder voor de droge huid.
·         Kokosolie wordt goed opgenomen door de huid. De olie bevat veel herstellende eigenschappen met een gladde en stralende huid als resultaat.
·         Vitamine E is een antioxidant dat de huid helpt beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. De hoge dosis vitamine E in de Body Milk Cacao helpt tevens het verminderen van rimpels en vroegtijdige tekenen van ouderdom en striae.
Ondanks de romige textuur trekt de body milk na een aantal minuten volledig in. De lotion voelt niet vet aan.

Pluspunten Ik heb relatief weinig van deze bodymilk nodig vanwege de romige textuur.  - Mijn huid voelt van 's ochtend tot 's avonds lekker soepel en gehydrateerd aan.  - De geur is subtiel - De ideale verzorging voor mijn lichaamshuid. 

Minpunten Geen één kunnen ontdekken. Zoals ik al schreef, Ik gebruik al jaren Nivea body crème en lotion als lichaamsverzorging en Body Milk Cacao is een nieuwe favoriet.

Kan ik deze body milk aanbevelen Yes, absoluut!  Een droge huid kan diverse oorzaken hebben. Een droge ruimte, te weinig vocht inname, te heet douchen of uitdrogende (douche) producten op de huid. Enkele aanpassingen hiervoor in acht nemen, dagelijks een bodymilk als deze gebruiken en je huid kan er weer tegen. Sinds ik de fles heb geopend, gebruik ik de body milk iedere dag, and I love it!

Prijs en waar te koop Nivea Bodymilk Cacao is te koop bij drogisten. Voor een fles van 250 ml betaal je slechts € 5,49. Liefs, D

4 opmerkingen:

Kizzy zei

Klinkt goed! Fijn dat het een subtiele geur heeft!

Angela Navejas zei

Nice Info! There are many people who wish to get the beautiful looks always and they wants to maintain it also.

Herbal Beauty Salon in New York | Herbal Beauty Salon in Valley Stream

Nilou zei

Wat fijn, deze kende ik nog niet. Ik gebruik nu de olie van vaseline de cacao butter olie volgens mij. Die hydrateert ook echt goed. Kan ik lekker afwisselen met deze van Vaseline!

D zeiJa , ben blij met de subtiele geur. Teveel geuren (van producten) op m'n lichaam vind ik nooit zo fijn.

Aanrader hoor Nilou :-)