zondag 31 mei 2015

Back 2 MAC 2015


Hi Beauties,

Afgelopen weekend vertoefde ik in Düsseldorf. De stad waarin échte shopaholics onder ons hun hart kunnen ophalen.

Zelf was ik er naast de ontspanning en het shopplezier ook heen met een missie. Die missie was het inruilen van mijn lege MAC verpakkingen die ik de afgelopen paar jaar had opgespaard. In totaal had ik drie keer zes lege MAC verpakkingen, goed voor drie nieuwe lipsticks, eyeshadows of lipglass naar keuze. Per zes lege verpakkingen mag je namelijk één nieuw product uitkiezen. Het huidig geldende maximum hiervoor is vier gratis items per bezoek.

Een week voor vertrek had ik me al voorgenomen graag drie nieuwe MAC lipsticks te willen hebben in ruil voor mijn lege items, dus heb ik toen ook maar gekeken naar welke drie kleuren. Om in de winkel een keuze te moeten maken valt lang niet altijd mee weet ik uit ervaring :-)In de MAC store aan de Blumenstraße aangekomen werd ik vriendelijk en met een glimlach geholpen. Ik gaf de tas met mijn lege verpakkingen in zijn geheel af. Achter de schermen werden deze beoordeeld volgens de Back 2 MAC spelregels. Een paar minuten later kwam de verkoopster terug met twee van mijn lege items die daar helaas niet onder vielen; een leeg wenkbrauwpotlood van plastic en een compleet twee-delig wenkbrauw palette. Hmm...had ik me dan zo vergist dat deze ook onder het Back 2 MAC programma vielen?

Ok, dat worden twee lipsticks in plaats van drie dacht ik meteen, niet erg. Niets was minder waar. Er werd (tot mijn verbazing!) niet moeilijk gedaan over mijn incomplete ruil voor alsnog drie gratis lipsticks, waarvoor ik eigenlijk achttien lege items had moeten inleveren in plaats van zestien.

Waarschijnlijk had de totale kostprijs van al mijn opgemaakte producten hier deels mee te maken. Er zaten namelijk ook een aantal lege poedercompacten bij, welke onder de duurdere MAC producten vallen. Echter ben ik me ervan bewust dat men voor een keer een uitzondering maakte, afweek van de regels, wat tot slot evengoed in mijn voordeel was.Van links naar rechts; Polished Up, Ruby Woo en Flat Out Fabulous. On my nails; Essie in Wicked.

Ik koos voor de lipsticks; Polished Up (Lustre finish), mijn allereerste MAC lipstick ooit. Een warm bruine tint, geschikt als everyday (nude) lipstick voor women of color. Ook koos ik voor de klassieker Ruby Woo (Retro Matte finish), deze matte knalrode beauty behoeft geen introductie. Last but not least koos ik voor Flat Out Fabulous (Retro Matte finish), wat een prachtig felle magenta kleur! Bijzonder dat ik deze nooit eerder in mijn collectie had.

Nadat ik een handtekening voor ontvangst had gezet op het Back 2 MAC formulier, werden mijn drie lipsticks, gratis en voor niets, ingepakt! Best een onwerkelijk idee als je bedenkt dat deze normaal bijna €60 zouden hebben gekost.


Eén van de regels die geldt betreft het Back 2 MAC recycling programma, is dat gratis uitgekozen producten niet mee tellen wanneer deze als lege verpakking worden ingeleverd. Men markeert de sticker aan de onderzijde van het product daarom met een 'X'. Wat dan ermee te doen als deze gemarkeerde lipsticks op zijn? Evengoed langsbrengen en 'schenken' aan MAC denk ik, in plaats van in de afvalbak deponeren.


Ik was dan ook als een kind zo blij, mission accomplished :-) Dus nogmaals ladies, gooi je lege MAC verpakkingen niet weg. And tell a friend too, want deze zijn nieuwe producten waard!

In Nederland doet men er vooralsnog niet aan mee wegens strenge milieuwetten die hier gelden, heb ik me jaren geleden in een MAC store te Amsterdam laten vertellen. Maar net over de grens en elders in het buitenland kun je lege items inwisselen bij een MAC store of counter.

Overigens denk ik dat het een geweldig idee zou zijn als meer cosmetica bedrijven dit voorbeeld van MAC cosmetics volgen. (Essie en O.P.I. ? lol) Wie weet binnenkort.

Liefs,


D

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk Artikel, dit wist ik nog niet super bedankt dit ga ik voortaan doen! Leer altijd wat van je blog :)

Maar ik heb een vraagje, zou je aub mij dat adresje kunnen mailen van het winkeltje in amsterdam oost waar ze de essence fade cream nog verkopen? Het is best wel een oud Artikel uit 2008 maar ik was zo blij tijdens het googlen dat ik op jou blog uitkwam! (Zoals gewoonlijk haha, nogmaals je leert me echt veel bij!) ik hoop dat ze het nog verkopen ik zou het zeer op prijs stellen als je me het adresje even mailt naar aribuboca@hotmail.com alvast enorm bedankt!

D zei


Hoi,

You're welcome :-)

Ik zal je een mailtje sturen met het precieze adres. Het is inderdaad al een aantal jaar geleden, maar de shop bestaat nog steeds.

Liefs,

D

Anoniem zei

Super bedankt! Ik heb alleen nog geen mailtje binnen, maar ik wacht wel alleen misschien kan het zijn dat je het naar het verkeerde e-mail adres hebt gestuurd want er zijn er namelijk twee maar dan met een dubbel i
Zal vast niet aan jou liggen, sorry!
Zou je het mailtje aub nog een keer willen sturen? Echt super bedankt!

Xxx

D zei

Als het goed is nu wel :-)

Ik heb de mail vorige week aan je verzonden. Laat even weten of je het hebt ontvangen.

Liefs,

D